... a szép mozgás iskolája
A Prímatornáról

A sport minden életkorban az egészséges életmód fontos része és betegségmegelőző hatása mellett egyre több betegség gyógyításában és utókezelésben is értékes eszköz.
A fizikai aktivitás jótékony hatása megmutatkozik számos, az életminőséget alapvetően befolyásoló tényezőn is a nyugodt alvástól kezdve, a kiegyensúlyozott kedélyállapoton át a nagyobb teherbíró képességig.
A (test)mozgás alapvető szükségletünk, jelentősége szinte felmérhetetlen. Jótékony hatása a szervezet egészére kihat, így a rendszeres fizikai aktivitás, sport több úton is segít megtartani egészségünket.

A prímatorna korhatár nélkül végezhető tömegsport. Már több ezerre tehető a prímatornát végzők és szeretők tábora. Gyere, tartozz Te is közénk! Bármikor elkezdhető, hiszen a Prímatorna folyamatos, örök tanulás, a koreografált gyakorlatok rendszeresen cserélődnek, így sem a zenére, sem a gyakorlatra nem lehet ráunni. Tornánk nem csak testi, szellemi jelenlétet is elvár a résztvevőktől, javítja a mozgáskoordinációt, tartást, egyensúly- és ritmusérzéket, szépre formálja a testet. Prímatornánk kiválóan alkalmas mindazoknak az ülő munkát végzőknek, padban ülő diákoknak, akik nemcsak formálódnak, de kikapcsolódni és ellazulni is szeretnének. Egészséges kismamáknak is előszeretettel ajánljuk, A tornánkat nem lehet elég korán elkezdeni, alsó korhatár nincsen.

- A KEZDETEK -

Alapjait tekintve a gimnasztikára épül, annak mozgáselemeire és ez adja meg a torna időtállóságát, eredetiségét. A mozgáselemekből összeállított gyakorlatok, gyakorlatsorozatok alkotják a koreográfiákat, amelyek tulajdonképpen jellemzik, meghatározzák magát a Prímatornát.
A koreográfiák kevesebb, hosszabb idővel kinek-kinek a már meglévő mozgáskultúrájától függően viszonylag gyorsan elsajátíthatók. TORNÁNK NEM AEROBIC!

- A CÉL -

A koreográfiák célja - amellett, hogy előkészítik, bemelegítik a szervezetet a javasolt terhelésre - elsősorban az izomrendszer főbb csoportjait erősítik ( has-, hát-, combizom ). Továbbá a kellő mennyiségben és minőségben alkalmazott nyújtó hatású gyakorlatokkal megőrzik vagy éppen növelik az ízületek tágasságát, a szalagok elasztikusságát, gazdaságosabbá teszik a szív- és keringési, illetve légzőrendszer működését, javítják a csont rendszer állapotát.
Egyszóval cél a testformázás, az egész szervezet állóképességének fokozása, kondicionálása, az egészség megőrzése, valamint a gerinc és ízületi problémák megelőzése!

- MIÉRT? -

Orvosilag bizonyított tény, hogy az ország lakosságának több, mint fele 40-50 éves korára mindenféle gerincproblémákkal, illetve ízületi kopásokkal küzd. A torna abban szeretne segítséget nyújtani, hogy ezek a problémák minél később érjék utol a felnövekvő generációt.

- KIK ÉS HOGYAN? -

Hangulatossá az teszi, hogy ezeket a koreográfiákat képzett, gyakorlattal rendelkező szakemberek állítják össze dallamos, populáris zeneszámokra  és rátermett, felkészült oktatók, pedagógusok oktatnak, akik személyre szólóan javítanak, magyaráznak, táplálkozási tanácsokkal is ellátnak, foglalkoznak a szépülni vágyó vendégekkel 60 percen keresztül. A torna folyamatos örök tanulás, a gyakorlatok rendszeresen cserélődnek, így sem a zenére, sem a gyakorlatokra nem lehet ráunni. Maximális testi és szellemi jelenlétet vár el a résztvevőktől és oktatóinktól egyaránt.
Programunk alakformáló-zsírégető, az eredmény táplálkozási szokásainktól függően pár hónap elteltével jelentkezik és mérhető.

- SIKERÉNEK TITKA -

Tanulhatósága, azaz bármilyen korosztály számára ( 12-70 év) egy-egy 60 perces óra - koreográfiák révén - egyfajta kihívás, kisebb-nagyobb próbatétel, fizikai és szellemi téren egyaránt, továbbá időtállósága, melyben fokozott hangsúlyt kap az ízületek védelme, valamint az ízületek "időtartamának" meghosszabbítása.
A Prímatorna Stúdiók franchise-rendszerben működnek Debrecentől Siklósig az ország minden területén.
Már több ezerre tehető a Prímatornát végzők és szeretők tábora! Ha valaki egyszer ezt az érzést megtapasztalja többé nem hagyja ki a mindennapjaiból a Prímatornát! GYERE TARTOZZ TE IS KÖZÉNK!
Egészség, szépség, szép forma - ez a PRÍMATORNA
Egyedülálló, magyar, koreografált zenés konditorna

Szombathely MMIK 17-es Terme
Hétfőn-Szerdán-Pénteken: 18,30-tól 19,30-ig
Bővebb információ: FUCHS G. KRISZTINA
Okleveles felnőtt/gyermek aerobic oktatónál

Torna
Üdvözöljük az Attitude Balettiskola honlapján!
design logomotiv & cms webmark
Egészség, Szépség, Szép forma, ez a
< 2024. június >
HKSZCSPSZOV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930