... a szép mozgás iskolája
Bemutatkozás

MINDENEKELŐTT  KÖSZÖNÖM, HOGY MEGLÁTOGATTAD A HONLAPOMAT!

" A BALETT AZ EGYIK LEGŐSIBB MŰVÉSZETI ÁG AMELLYEL MINDEN EMBER TALÁLKOZIK
ÉLETE SORÁN, VAGY ÚGY, HOGY MAGA IS RÉSZESE ÉS MŰVELI, VAGY ÚGY, HOGY
KÍVÜLÁLLÓKÉNT CSODÁLJA ÉS ÉLVEZI, DE MINDKÉT ESETBEN ÖRÖMÉT LELI BENNE
ÉS ÁLTALA A LELKE IS FELSZABADUL."


 

 

A szép mozgás minden ember ösztönös vágya és ez a vágy elérhető a klasszikus balettel Szombathely egyetlen Magánoktatási Intézményében. Minden tánc alapja a balett, az emberi testet a legelegánsabb megjelenésűre fejleszti minden más mozgásforma közül. Aki ezt a képzést kapta vagy kapja egy olyan fejlett mozgásharmónia birtokába jut ami lehetővé teszi számára ettől eltérő tánctechnikák gyors és alapos elsajátítását. A balett testtartás- és koordinációkészség javító, izomformáló, javítja az állóképességet, koncentrációt, hajlékonyabbá tesz és nem utolsó sorban egy olyan közösség alakul ki ahol e művészeti ág iránt érdeklődnek mindannyian.

A klasszikus balett nemtől, kortól, testi adottságoktól függetlenül bárki végezheti, hiszen sokkal több múlik a szorgalmon és a kitartáson mint az adottságokon. Az Attitude Balettiskola 2003-ban alakult, célja a tánc magas színvonalú oktatása, emellett megismertetni és megszerettetni minnél több gyerekkel a legszebb művészeti ágat: a klasszikus balettet.

Minőség és megbízhatóság jellemzi az iskolát Fuchs G. Krisztina koreográfus és diplomás balettművész vezetésével.
Iskolám legfontosabb szempontjai: az életkori sajátosságok figyelembe vétele az izmok megmunkálásában és az ésszerű fokozatosság  elve a terhelésben. A képzés figyelembe veszi továbbá a növendékek érdeklődését, tehetségükre építve alakítja készségeiket és gyarapítja ismereteiket.
Amit nyújtani szeretnék: - egy kifinomult mozgáskultúra elsajátítása és egy testtudatos  táncismeret kialakítása minden gyermekben az alapoktól kezdve. A hozzám járó gyerekek balett elmélet oktatásban is részesülnek. Megtanulják a gyakorlatok francia elnevezéseit és ezeket a gyakorlatban is alkalmazzák. A tanórák fejlesztik a gyerekek zenei ízlését, testi megjelenését, lehetőséget nyújtanak  az esztétikai érzékenység megszerzésére, igényességre nevel.
A munkám egyben a hivatásom amit szívvel, lélekkel végzek el. Tanítani számomra nem csak munka hanem szerelem is. Szeretem látni, amikor sikerült valamit továbbadni, átadni, egy szeletet  abból amit hosszú éven át anno, a Balettintézetben, rengeteg munkával megtanultam.
Az oktatásnak nem célja a hivatásos képzés de célja a tehetséges tanulók pályára irányítása. Az iskola mindenki számára nyitott, de nem vállalkozhat korrekciós, terápiás feladatok ellátására.
A balett órák csoportonként heti 2 alkalom elfoglaltságot jelentenek, alkalmanként 50-60 percben.
Életkor szerinti kiscsoportos foglalkozások fiúk és lányok részére:

- balett előkészítő gimnasztika 3 és 5 év közötti gyerekek számára
- klasszikus balett képzés 5 éves kortól
- showtánc képzés 8 éves kortól

A TANÉV FELÉPÍTÉSE
A szorgalmi időszak szeptembertől júniusig tart. Az iskola növendékei félévkor és tanév végén adnak számot tudásukról balett-termi, illetve színpadi vizsga keretében. A félévi és évzáró előtti hetek időszaka az ismétlésre, a koreográfiák és gyakorlatok érlelésére, a táncos készségek csiszolására fordítható. A gyakorlatok az egyszerűtől az összetettig épülnek egymásra, a tananyag fokozatosan bővül. A fokozatosság elve a fizikai ésszellemi megterhelésre egyaránt érvényes.


 

Üdvözöljük az Attitude Balettiskola honlapján!
design logomotiv & cms webmark
Egészség, Szépség, Szép forma, ez a
< 2024. június >
HKSZCSPSZOV
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930